Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. (Lägg i lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten, går det att forma smeten till en kula är den färdig)
Men igår var jag sugen på något sött och gjorde en därför knäckiga kokoschips medsmakav kanel. Tillsammans med smält mörk choklad blir de en utmärkt liten chokladpralin till kaffet på maten
Upplagd av. onsdagen den 19. e december 2012. Knäck medsmakav saffran. Ca 50 st. Koka upp 2 dl socker, 2 dl vispgrädde och 2 dl sirap i en kastrull under omrörning
Koka blandningen över medium värme, rör hela tiden. Detta recept är så himla ljuvligt gott och smakenav vaniljextrakten och den kondenserade mjölken gör dessa kolor till ett av våra favoritrecept här på myTaste
SEG KAFFEKOLAMED FLINGSALT. Det är tyst som i kyrkan här inne hos mig, dock så tänker jag att ni säkert är ute och julhandlar och inte riktig har tid med den här gamla bloggtackan
Häromdagen gjorde jag denna goda fudgepaj medsmakav salt kola och det går inte att sluta äta, livsfarligt och ihop med glass och färska bär ska vi inte tala om, mums
Det blev en kryddig hemkokt kolamedsmakav cognac. Blev mycket inspirerad av mitt besök på Pärlans konfektyr för några helger sedan och även av Therésia på Söta sakers coola kolor och bestämde mig härom dagen för att koka egna kolor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.