Jag googlade efter recept på rabarberpaj, och hittade otippat vad jag sökte på Linda Skugges blogg. Fördelen med att grilla är att man sitter ute och äter
Lättlagad och fantastiskt god rabarberpajmedknäckigt kolatäcke. Jag har gjort pajen glutenfri genom att ersätta vetemjölet i originalreceptet med ris- och potatismjöl
Ingredienser Portioner. 6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Häll på sirapen och pudra den sedan medkardemumma så de blir täckta. Dela smöret i tärningar och finfördela det med fingrarna så det blir en grynig massa
Igår ville jag prova lite nya smaker och det blev en rabarberpajmed mandelmassa, en favoritingrediens som jag varje år tänker att jag ska ha med vid lussebullsbaket och göra längder utav saffransdegen och ha på just mandelmassa, och lite kardemumma hämtat från ett recept ur Vår bästa mat
Pudra pajformen med potatismjöl. Fyll upp pajformen med rabarberna, sockra och strö över kanel. Serveras med hemmagjord vaniljsås, vaniljglass, eller vaniljvisp
Jag längtar redan efter AW med utlovat bubbel och plock hemma hos vänner på Kungshöjd, men först ska jag jobba några timmar imorgon förmiddag, äta finlunch med min partner in crime och svänga inom Saluhallen på väg hem
påstod att det var ett gammalt djungelordspråk men hur många rabarberpajer Fantomen lagat till låter vi vara osagt) För en rabarberpaj om året brukar vi ändå få till, oavsett hur sällan vi sötfikar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.