6 500 g rabarber 2 dl havregryn 2 dl socker 1 3/4 dl vetemjöl 1/2 tsk bakpulver 1 krm vaniljsocker 125 g smör 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl ljus sirap smör till formen Till servering vaniljglass Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Serveras med hemmagjord vaniljsås, vaniljglass, eller vaniljvisp. Pudra pajformen med potatismjöl. Fyll upp pajformen med rabarberna, sockra och strö över kanel
Jag längtar redan efter AW med utlovat bubbel och plock hemma hos vänner på Kungshöjd, men först ska jag jobba några timmar imorgon förmiddag, äta finlunch med min partner in crime och svänga inom Saluhallen på väg hem
Njut med vaniljsås eller glass. Christines rabarberpajSkär 500 g rabarber i småbitar, lägg dem i en ugnsform. Bred smeten över rabarberna, grädda i 25-30 min i 175 grader, tills ytan är lite knäckig
Servera ljummen tillsammans med vaniljsås eller en skopa vaniljglass. Knäckigt havretäcke. Det fanns hur mycket som helst, så jag fick lägga en hel del i frysen till framtida baktillfällen, men ett litet gäng av skörden fick omvandlas till en riktigt smarrig, gyllenbrun rabarberpaj direkt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.