Nagga med nagg eller gaffel. Lyft med en gaffel och titta på undersidan, den kan vara mer gräddad. 140 g surdeg på råg. 1500 g vatten 500 g fint rågmjöl 250 g vetemjöl 20 g honung 10 g jäst 20 g salt 40 g surdeg på råg Flingsalt, linfrön och sesamfrön att strö överBlanda alla ingredienser i degblandaren. Grädda i ca 10-15 minuter, tills knäckebrödet är gyllenbrunt
Ljuvligt gott med andra ord - som alltid. I slutet av gräddningstiden blir bröden snabbt brända om man inte är vaksam - så håll ett extra öga på brödet de sista minutrarna om du inte vill ha svart knäckebröd
Tunna, knapriga och massor med smak. bara äta som de är med smör eller med god, smakrik ost. Kavla ut varje bulle till en tunn, rund kaka, först med slät kavel och avsluta med kruskavel (eller nagga ordentligt)
Det här är ett knaprigt lättbakat knäckebrödmed mycket frön. Glutenfritt knäckebrödmed frön och majsmjöl 1 plåt. Bröd, Frön, Glutenfritt, Hårt Bröd, Knäckebröd, Majsmjöl 2 dl majsmjöl
Det som är bra med detta recept är att du egentligen kan använda vilka slags frön du vill. Jag gjorde dessa knäckebröd här hemma för ett tag sedan och dom blev storfavoriter direkt
Jag erbjöd mig att köpa med lite fika vilket fru A tyckte var en bra idé. Väl hemma så började jag tänka att det är lättare att svänga ihop en paj med det jag har hemma än att ta bilen till Ica och halta in i affären
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.