30 min
bak + jäsning/vila i rummet över natten + 30 min bak +
30 min
jäsning + 15 min bak + 80 min jäsning + 55 min gräddning + 60 min vila = ca 15 h Kräver: 60 g förberedd rågsurdeg (jag fuskade med vetesurdeg)
1 lite
högre bröd i 1 brödform eller 2 lägre bröd i
2
brödformar
300 g
Rågmjöl
150 g
Vetemjöl
150 g
Rågkross
100 g
Solroskärnor
25 g
Linfrön
500 g
Vatten
60 g
Rågsurdeg
25 g
Jäst
140 g
Mörk sirap
15 g
Salt
Lite Havregryn som garnityr (valfritt)
Jag anger vikten på alla ingredienser då det ger ett mer exakt mått. Vill man översätta exempelvis Sirap till volymmått (dl) så rekommenderar jag recepten.ses omvandlingstabell.
Vanligtvis är jag inte så förtjust i söta marmelader osv men den här kombinationen blev riktigt bra, plommonens syrlighet balanserades fint av kanelen och vaniljen, utan att bli “för mycket”
Sådär krispigt knaprigt, lite likt friterat ochmed god sälta och smak av bacon. Något direkt recept behövs inte, ta den mängd av potatis och bacon du tycker blir bra, krydda med förslagsvis en grillkrydda med lite chiliflakes i, ett par pressade vitlöksklyftor och vänd runt i en ugnsform
En härlig kombination av söttoch syrligt, kan det bli bättre. Ett perfekt sätt att fira allt detta är dessa söta små marängbakelser, fyllda med lemon curd, hallon och grädde, dekorerad med färska bär
Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i smeten. Vispa ägg och socker pösigt. Platta ut bi-tarna med mjölad hand eller kavla lätt med mjölad kavel ut till avlånga plattor
Pensla med uppvispat ägg och dekorera med pärlsocker. Jag älskar ju choklad och de här spröda chokladsnittarna är småkakor som alltid går hem i vår familj, de här smakar mycket choklad och det är omöjligt att bara ta en kaka
Fröknäcke med kokos. Skall vara helt genomtorrt ochknaprigt när det är färdigt. Rör samman torra ingredienser, blanda ner vattnet och rör tills smeten är lagom tjock för att breda ut på två bakplåtspappersklädda plåtar
Men ändå fick jag inte nog av dessa underbara bär och tog en liten skål med mig ut i ett litet skogsparti nära där vi bor och plockade ett par deciliter som räckte till denna söta, sega och goda kaka
Jag har aldrig ens tänkt eller gett mig i kast med att baka någon prinsesstårta. Så sagt och gjort. Kanske vi ses i mässminglet i så fall Lovar återkomma med en sammanfattning
Smält smöret och koka upp tillsammans med grädde och mjölk. Bryn smöret och låt det svalna. Mal hälften av nötterna och blanda i tillsammans med mjölet
Persika funkar verkligen i den här marinaden, som representant för det söta. Men med ett parasoll att huka under gick det bra ändå att grilla ochmed en varm grill - vem behöver infravärme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.