Bryn köttet hårt och snabbt på riktigt het häll/gjutjärnspanna. Stort grattis till Klas Lindberg i riktigt hård konkurrens från de fem andra deltagarna tog hem segern i Årets Kock, endast en och en halv poäng före silvermedaljöre Daniel Engellau
Så här kommer ett nytt recept på en snabblagad dessert som vi åt igår kväll efter att ha plockat en skål med björnbär och fått händerna sönderstuckna av alla taggar
Paul Svensson (länkad till videon)Vi har fört många diskussioner under året om det här, vi vill lyfta fram råvaorna mer och få enklare tallrikar att bedöma
* Lägg grädde, ägg och dijon, soja, salt och peppar, örtkryddor i en bunke, rör om* Bearbeta snabbt ned köttfärsen med rena händer, rör inte för länge* Forma lagom stora biffar (tvätta händerna noga)* Skala rotfrukter och lök
Men, men, då kommer plötsligt, alldeles i rättan tid, ett mail från någon av er, där det står att bloggen och mina recept har gjort livet lättare att leva, och att jag ABSOLUT inte får sluta blogga
Till detta på bordet står Husmor Lisas Ört- & blomsalt i fin burk. * Lägg löjrom i sil på avrinning ca 1 timme i kyl (om du har fryst)* Skär gurkan i skivor ca 1/3 cm tjock* Frys gurkskivorna snabbt, cirka 20 minuter* Lägg gurkorna på snyggt fat, skeda på Creme Fraiche och löjrom* Dekorera med fint skivad gräslök eller piplök (du kan också skiva lökblasten om du köper färsk knipplök) samt harsyra * Strö över flingsalt & dra ett varv med pepparkvarnenTrevligt kalas
Lagerblad - årets krydda, det hör ju starkt ihop med långkok och inläggningar. Jag odlar den och den är lågväxande och fin i smaken, passar vårt klimat men det är viktigt att underhålla och sprida mattan varje år
Han har pluggat hårt, läst tjocka franska matbibeln (som jag glömt namnet på men definitivt ska skaffa), jobbat stenhårt och arbetat med andra stjärnkockar i allt från NY till Paris
Varje år lanserar Arla en årets gourmet-crème fraiche i samarbete med vinnaren av förra Årets kock. Det är sjunde året i rad som vinnaren i tävlingen får uppdraget att skapa sin egen smakvariant
Alla rätter i Årets kock inspirerade mig. Men den här rätten är ändå väldigt speciell för mig. Fredrik Lagberg på vackra Görvälns slott, blev Folkets favorit med den här vackra rätten
Det är en nordisk kryddört som passar fint i rabatterna, den odlar jag mycket av. Från och med imorgon och hela året framöver kan ni läsa om Årets kock på Husmorsbloggen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.