Dag1. Gör surdegen. Blanda ut jästen med 3 dl vatten, rör sedan ner mjölet (inte jätteviktigt att alla klumpar försvinner) lägg en handduk över och låt stå i rumstemperatur
Har lånat och läst 5. 2 kokboken men den kunde inte ändra min övertygelse om att vi mår bäst av att äta varierat och allsidigt och dessutom röra på oss, än av att följa någon diet
Vi planerade vardagsmaten och jag tänkte att Micke lagar sin goda stroganoff den dagen. Men det är ju liksom inte rättvist att den som jobbat kommer hem och lagar middag också
Jag sitter om funderar över nyårsmenyn – och bläddrar i en av årets julklappar. Husmoderns kokbok – det borgerliga hemmets kokbok av Kerstin Wenström med bidrag av Tora Holm och omarbetad av Gertrud Schwermer-Svensson (Skolkökslärarinna), den 33 upplagan från 1939
Dillkött från Gammaldags husmanskost. Foto Mikael Eriksson. Svenska favoriträtter. Jag fortsätter att dela med mig av några kokboksrecept på mina absoluta favoriter i vår svenska husmanskostsskatt
Jag verkar vara ungefär två veckor efter med mina blogginlägg. Försök ni också leva med det. -)När vi funderade på kaka åt lillebror så råkade han i Vår kokbok (vår ser annorlunda ut och är från 2001) få syn på en bild av en jordgubbspaj med vaniljkräm
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.