Kokos- och jordgubbsbollar (vete-, socker- och mjölkfria)
Ulrika Gabriel Inspiratör
Ulrika Gabriel Inspiratör
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 påse riven kokos (250 g)
  • 200 g jordgubbar (eller andra bär eller frukt om du föredrar)
  • 8 - 10 minuter Du behöver hjälpa till och "putta ner" kokosen från kanterna på matberedaren några gånger så att allt blandas väl.Sedan häller du ner jordgubbarna eller vald smaksättning och låter dem mixas med tills allt är väl blandat.Smaka av om du behöver mer sötning. Tillsätt i sådana fall bara någon matsked av honung eller sockeralternativ och smaka av om det räcker.Om smeten känns lös och kladdig, ställ in den i kyl eller frys en stund så att fettet i kokossmöret blir mer fast och lätthanterligt.Forma sedan bollar i lagom storlek och rulla dem i riven kokos eller sukrin melis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.