200 g
jordgubbar (eller andra bär eller frukt om du föredrar)
8 - 10 minuter
Du behöver hjälpa till och "putta ner" kokosen från kanterna på matberedaren några gånger så att allt blandas väl.Sedan häller du ner jordgubbarna eller vald smaksättning och låter dem mixas med tills allt är väl blandat.Smaka av om du behöver mer sötning. Tillsätt i sådana fall bara någon matsked av honung eller sockeralternativ och smaka av om det räcker.Om smeten känns lös och kladdig, ställ in den i kyl eller frys en stund så att fettet i kokossmöret blir mer fast och lätthanterligt.Forma sedan bollar i lagom storlek och rulla dem i riven kokos eller sukrin melis.
Kakan är både gluten- och mjölkfri, men kan utan problem ätas av alla. Behändigt att ta fram senare i vinter när snön yr om knutarna, och baka sig en härlig äppelkaka
Saftig, mjuk, smakrik och mättande. Näringstät dessutom och lätt att mixa och vispa ihop. Färska, mixade dadlar och väl vispade ägg skapar den saftiga och fluffiga konsistensen
Mullbärs- och kokoskakor. Det här är en snabb- och lättbakad liten kaka som du enkelt "svänger ihop. Och sen ska det vara bra ingredienser av det nyttigare slaget
Det här är kakan för dig som gillar det lite sega och tuggiga med en härlig kolasmak av mullbär. Som vanligt är de plättlätt att baka mina kakor och innehållet är betydligt hälsosammare än vilken "köpekaka" som helst
Ta honung, kokossocker, dadelsirap eller lönnsirap) 4 msk kakao (helst raw) 1 tsk bakpulver Kör allt i en blender häll i muffinsformar och grädda i ca 10-20 min på 150 grader
Det vore gott sa Sixten och såg på mig med sina stora bruna ögon. Socker, mjölk och glutenfritt. Sedan bredde vi på ett lager (generöst sådant) bullfyllning på kanelbullarna, och klämde ihop till någon blandning av muffins och bull-mackor
Som vanligt när jag bakar vill jag att det ska vara vetefritt, sockerfritt och komjölksfritt. Dessutom vill jag så klart att det ska smaka jättegott och gå snabbt att göra
Fruktkakor av engelsk typ som traditionellt serveras till jul ska med fördel vara kompakta, tunga med relativt lite smet och med mycket blandad torkad frukt
Äppelkaka med kanel och kardemumma. Äppelkaka är en klassiker och något de flesta tycker om. Det här är en variant som bakas på bovtete och kokosmjöl och som smaksätts med kanel och kardemumma som passar så bra ihop med just äpplen
Jag minns från min barndom att de var lite peppriga och inrullade i florsocker-kristaller. Nuförtiden görs de med olika fyllningar och vill man skippa florsocker så kan man rulla de i sesamfrö, pumpafrö, solrosfrö eller annat frö som man vill, (men de blir inte samma utan sesamfrö
Theresia på Söta Saker hävdar till och med att en äppelpaj om dagen håller doktorn borta. Hursomhelst är äpplen fulla med nyttigheter av alla de slag, och jag tror faktiskt att de gör gott för hälsan även i tillagad form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.