Det bästa med februari är helt klart att semlorna står i fokus. Jag kan inte komma på något annat bra med februari än att vi faktiskt låter oss mumsa i oss semlor
Blanda mjöl, marsánpulver, vaniljsocker, bakpulver och socker i matberedaren med kniven monterad. Skär smöret i bi-tar och lägg i skålen och kör tills det bildas en deg
Hej. Igår var stora städ-dagen här hemma. Städade och donade på och på kvällen ställde jag mig och bakade två sorters kakor (plus lite fusk med skurna pepparkakor av en färdig deg som blivit över i kylskåpet)
I min första box fick jag hem ingredienser och recept till tre olika sorters småkakor, däriband dessa Kokosdrömmar som var det första receptet jag testbakade av dem
Kokosdrömmarna är något mer kompakta och mastiga än vanliga drömmar, men väldigt fina och söta. De här småkakorna kommer från Sju sorters kakor, som förmodligen är den flitigast använda kakboken jag äger
Jag provade ett av kakrecepten jag fick från Bakboxen, så nu har jag helva köket fullt med kokosdrömmar, och jag kan avslöja att de var ljuvligt goda verkligen
Det blev även kanelbullar, kardemummabullar och kokosdrömmar. Snart är det dags för Valdemars 6-årskalas och han frågade mig om vi kunde baka kolakakor
Kokosdrömmar. Rosor måste väl ändå vara något av det allra vackraste man kan baka med. Allt blir liksom så skirt och drömskt och magiskt av de tunna små bladen och både färgen och smaken får mig att vilja hoppa rakt in i valfri Maria Gripe-roman och stanna där för alltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.