Kokosfett är naturens mest mättade fett. Kokosfett innehåller en hög andel laurinsyra (samma substans som i bröstmjölken skyddar mot bakterie och parasitangrepp)
Jag blev så sugen på lite dessert igår och om sanningen ska fram så var jag nog mest sugen att testa min upptäckt med kokosfettet, snarare än att äta dessert
Bland det godaste jag någonsin ätit är Leilas Rabarber Clafouti - en fransk äggakaka. När man som jag älskar den syrliga smaken får bara tanken på den mitt snålvatten att rinna till
GÖR SÅ HÄR. 1. Ställ ut små pappers- eller aluminiumformar på en bricka. 2. Smält chokladen över vattenbad. Smält ner smöret och rör om till en slät smet
Smält kokosfettet i en kastrull och häll på vattnet och låt det koka upp. FRÖKNÄCKE (LCHF)1 plåt1 dl solroskärnor1 dl sesamfrön0,5 dl hela linfrön2 msk pofiber1 msk fiberhusk0,5 tsk havssalt0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)2,5 dl kokoande vattenLite flingsalt att strö överGör så här
10 gram shortening eller tex kokosfett. 10 gram shortening eller tex kokosfett. Ni som smakat på Reese's Peanut Butter Cups vet säkert hur underbart goda dom är, det söta och det salta är en perfekt smakkombination
½ dl smält smör eller kokosfett. Ja, då har jag också testat att göra fröknäckebröd a´la LCHF. Finns väl speciellt ett recept som cirkulerar ute i matbloggsvärlden nämligen det som är ifrån Birgitta Höglunds blogg (som tyvärr slutat att blogga)
Idag var jag sugen på något "brödigt" till lunch och kom på mitt recept på havre & kesella frukostfrallor som jag ofta gjorde till frukost för ett par år sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.