Kenyansk kokoskyckling. Kokoskyckling med ris och chutney. Det här receptet rev jag ur någon tidning för länge sedan och sedan har lappen legat dold ett par år
Dela kycklingen i portionsbitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Dela chilin på längden, skrapa ut kärnorna och skär pepparfrukten i tunna strimlor
Skala schalottenlök och vitlök och hacka fint. Skala och riv ingefäran. Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna och dela kycklingklubborna vid leden i 2 bitar, lägg sedan i kycklingen i pannan och bryn på båda sidor i 3-5min
Så fortsätter vi leken med att leka ihop hela rätten utan att använda kniv, som passar helt perfekt en kall dag som denna både till lunch, middag och till efter träningen
KARIBISK KOKOSKYCKLING (4 pers). Dags igen för ett lite inspirationstips inför Nyårsmiddagen. Det dryper i min mun när jag tänker på alla läckerheter jag ska bjuda dig på här
Kokoskyckling med soltorkade tomater. Lesscarbspasta. Äntligen hade jag tid att testa det jag velat göra, tänkt på och faktiskt drömt om att få göra, haha
Kokospanerade kycklingklubbor med chiliRecept för ca 4 personer10st kycklingklubbor1 ägg2 dl riven kokos½ msk chilipulverSalt / Peppar Sätt ugnen på 200CTorka först av klubbornas med hushållspapper
KokoskycklingGillar man kokos som jag gör så är det här en lättlagad och trevlig vardagsrätt. Kokoskyckling på grönsaksbädd4 pers4 kycklingfiléer4 späda morötter1 purjolök2 vitlöksklyftor1 liten burk kokosmjölk (ca 2 dl)1 msk kycklingfond 1/2-1 tsk sambal oelek1 msk smält smör1 tsk salt1 krm svartpeppar2 msk kokosflingorGör så här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.