Skär laxen i små bitar, ca 3x3 cm. Blanda yoghurt med kokosmjölk. Smaka av med salt och peppar. Låt laxbitarna marineras i mjölkblandningen i ca 1 timma
Servera gärna kokoslaxen och melonsalsan i majstortillas i stekpanna. Kokoslax med melonsalsa4 port800 g laxfiléer med skinn1 tsk salt½ dl sweet chilisås1 dl riven kokosMelonsalsa med mynta600 g meloner (t ex galia och cantaloupe)1 röd chilifrukt2 salladslökar (jag hitta inte salladslök så tog finhackad rödlök)2 msk färskpressad limejuice1 dl grovhackad koriander1 dl grovhackad mynta1 msk olivolja1 krm salt1
Kokoslax med lime och chili (4 personer). Här kommer ett superenkelt, supergott och supernyttigt recept på fisk som förgyller vilken vardagskväll som helst
Skär laxfilén i stora tärningar och bryn dem i olivolja i en stekpanna. Lägg tärningarna på ett fat. Hacka schalottenlöken och fräs den i stekpannan tills den blir mjuk men inte tar färg
Jag har sagt det förut och jag säger det igen. Jag är sååå glad att jag äntligen kan uppskatta fisk. Det är så mycket lättare och roligare att variera maten och det känns nyttigt att äta fisk
ex vietnamesisk soppa med kyckling, lammfärsbollar med asiatisk dipsås eller kokoslax i ugn. Din matkasse Recept, inköpslistor, middagsmys av Emma Hamberg och Anette Rosvall
Lax är så himla användbart, något som alla äter i familjen och går relativt snabbt. Men ibland ska den förnyas lite, som med denna lite Thai inspirerade
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.