I mitt recept tillsätter jag mer grönsaker än traditionella recept anger och serverar curryn antingen som matig sopp-gryta utan ris eller ibland med ris
Receptet hittade jag hos Milla och eftersom min plan är att byta ut en del av min normala kost till en mer naturlig kost och äta mer från växtriket så tyckte jag att grönamedelhavsbiffarmed soltorkade tomater, getost, broccoli och spenat passade riktigt bra att testa
tofu och nudlar medgröncurry i kokosmjölk. För 2-3 portioner 1 litet paket tofu (på bilden hasselnötstofu) 0,5 liter wokgrönsaker 3 dl kokosmjölk 1 fp algnudlar (ni vet de där kolhydratfria som ser ut som genomskinliga äggnudlar) Gröncurry eller […] 2-3 portioner. 0,5 liter wokgrönsaker
Lägg upp riset, gröna bönor i röd curryoch fiskfilerna på tallrikar, garnera med lite extra lime och kanske lite Thaibasilika om du har tillgång till det
Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprika och het gröncurrypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader
Skiva skalad ingefära grovt och låt den svettas med i stekpannan. Svetta den grönacurrypastan i en het panna och tillsätt sedan den strimlade gula löken
Fräs löken på medelhög värme i smöret tills glansig, tillsätt sparrisen och fräs ca en minut till. Du kan självklart välja att servera soppan bara som den är också med lite gott bröd eller krutonger
Varje bit skall i passa skeden du äter med därför man äter ju med sked och gaffel i Thailand. 125 ml kokosgrädde En medelmåttig kokosgrädde och mjölk ger en medelmåttigcurry så köp hög kvalitet. 2-3 msk gröncurry pasta Du bestämmer hur stark du vill ha din curry, prova dig fram. 4 kaffir lime blad Dela bladen i två på längden och ta bort mittstjälken. 4 äggplantor "golfboll" Skär dem i två om medelstora i fyra om stora. En stor näve "thailändsk basilika" - Horapha Ungefär 5-7 blad per person och låt dem vara hela, hacka inte dem
Låt koka någon minut och red av med vetemjöl eller maizena. Servera med basmati eller jasminris. Curry ska man alltid fräsa i olja eller smör så smakerna kommer fram mer
Låt sedan broccolibuketterna, ingefära ochcurrypastan fräsa med en kortis. Lägg i fisken och låt den sjuda lätt i några minuter bara och servera med ris eller nudlar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.