11 krm
saltMät upp vatten i en kastrull och koka upp. Gärna under lock. Mät upp och skölj under tiden quinoan i ljummet vatten i en skål - häll av vattnet. Tillsätt quinoan till det kokande vattnet, rör om och låt koka under lock på medelvärme i 15 minuter. Rör i saltet innan servering. Servera på quinoan varm på fat eller i skål. Du kan också skölja den kall i durkslag om du önskar använda quinoan till någon kall rätt som quinoasallad.
Tillagning kokt torsk. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Dillkött är en riktig klassiker som smakar fantastiskt gott. En av mina favoriträtter. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfilé istället
Servera med såsen och kokt potatis eller potatispuré. kokt torsk,. 2,5dl vispgräddesalt / vitpeppar5 kokta ägg. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda 5-6minuter tills den är nästintill genomkokt. 5 kokta ägg
Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme
Efter en midsommarhelg är jag nog inte ensam om att ha kokt färskpotatis över i kylen. Men när det är sommar och färskpotatistider nöjer jag mig med den näst bästa varianten, att använda kokt färskpotatis och ösa över en massa gott i en gratäng
Servera med kokt ris och sockerärtor. kokt ris. Koka upp vatten, salt, purjolök, morot, lagerblad, vitpepparkorn, persilje- och timjankvistar i grytan, ca 10 minuter
Servera med kokt ris och sockerärtor. kokt ris. kokt ris sockerärtor Det här behövs till 4 port. Koka upp vatten, salt, purjolök, morot, lagerblad, vitpepparkorn, persilje- och timjankvistar i grytan, ca 10 minuter
En fin bit torskrygg serverat med kokt potatis, riven pepparrot och skirat smör. Fisken, en eller två fint skalade och kokta potatisar, det skirade smöret och en hög härligt rivig pepparrot
15 st kokt ägg. 1När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda ca 5-6 minuter tills den är nästintill genomkokt, ca 45-48 grader. 1Servera torsken med såsen och kokt potatis eller potatispuré
4 750 g kokt, kall potatis (750 g motsvarar 8-10 st) 4 dl mjölk (3 %) 2 msk vetemjöl 1/2 msk smör eller margarin 1 krm peppar Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.