Serverade den ljumna patén med kokt potatis och en sås gjord på majonnäs, crème fraîche, sweet chilisås, fransk senap, salt och peppar samt lite fräscha ärtskott på toppen
Tillagning kokt torsk. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Varva sillen med skivad röd lök eller skivad purjolök och häll på lagen. Låt den inlagda sillen stå och dra i 1-2 dygn. Påsk Påsklunch Högtid Påskmiddag Påskmat Påskbuffé Påskmeny SillSillinläggningSilltårtaMatjessillMatjessillstårta 0
Så himla gott direkt på mackan eller till kokt ägg. Stekt sill och potatismos. Jag köper gärna lite mer sill åt gången och passar på att lägga in i ättika oxså
Dillkött är en riktig klassiker som smakar fantastiskt gott. En av mina favoriträtter. Jag lagade en snabbvariant av dillkött gjord med kycklingfilé istället
Grunden till inlagd sill är en lag kokt på ättika, socker och vatten. Något som är väldigt enkelt och som du kan imponera med på julbordet, är att lägga in din egna sill
Servera med såsen och kokt potatis eller potatispuré. kokt torsk,. 2,5dl vispgräddesalt / vitpeppar5 kokta ägg. När äggsåsen är klar lägger du ner torsken i det kokande vattnet, sänker värmen och låter fisken sjuda 5-6minuter tills den är nästintill genomkokt. 5 kokta ägg
Koka upp 2 liter vatten i en rymlig gryta. Lägg ner läggen och tillsätt kryddorna samt löken i bitar. Koka upp och sjud under lock tills köttet lossnar från benen, 1¼-1½ timme
Julsill. Idag får du mitt bästa recept på inlagd sill. Sötningen påverkar inte hållbarheten på inläggningen, salt sill inlagd i ättikssprit behöver inte den höga halt socker för att hålla sig som vi vant oss vid
1 förp Abba inläggningssill. 11 förp Abba inläggningssill 0,5 dl ättiksprit 1,5 dl vatten 2 dl socker 0,5 tsk vitpeppar, krossad 1 rödlök 0,5 äpple 2-3 msk pepparrot, riven 1 dl lingonSkölj filéerna i kallt vatten och skär dem i bitar. Varva sillen och lagen i en burk och låt stå och dra i kylen i 1-2 dygn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.