Kokt torsk med räksås
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 bitar torskryggfilé med skinn à ca 140 gram styck, gärna MSC-märkt Skrei-torsk
  • Rärksås: 1 schalottenlök
  • 30 g smör
  • 1,5 msk vetemjöl
  • 2 dl vitt vin
  • 3,5 dl hemgjord fiskbuljong eller räkfond; eller 3,5 dl vatten samt en fiskbuljongtärning eller 1 msk flytande räkfond
  • 2 dl grädde
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 msk hackad persilja, gräslök eller dill (valfritt)
  • 300 gram räkor med skal eller 150-200 gram skalade räkor
  • 1/2 morot till räkfond (valfritt)
  • 1/2 gul lök till räkfond (valfritt)
  • 2 msk olivolja eller smör till räkfond (valfritt)
  • Tillbehör: 4 portioner kokt delikatesspotatis (räkna 800 gram eller en påse)
  • 4 portioner som kokt broccoli, kokta gröna ärtor eller andra grönsaker

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.