150-200 gram
fisk per person – alltså 600-800 gram (till festligare tillfällen väljer jag gärna den tjocka fina torskryggen som jag snabbrimmar i en saltlag)
riven pepparrot
100-200 gram
smält smör där du låter mjölkutfällningen ligga kvar i botten av kastrullen och häller upp smöret i en snipa
kan uteslutas
5-10 räkor
per person
2-4 hårdkokta
ägg, skalade och hackade (kan uteslutas)
En fin bit torskrygg serverat medkokt potatis, riven pepparrot ochskiratsmör. Fisken, en eller två fint skalade ochkokta potatisar, det skirade smöretoch en hög härligt rivig pepparrot
KoktTorskmedPepparrotssmör. Kokttorsk låter väl kanske inte som en riktig delikatess för en del. Låt dra ett par minuter, vänd försiktigt torskenmed en stekspade
Toppa med dill, slå smöret över och servera med citronklyftor ochkokt potatis. kokt potatis. Använd en vid kastrull och fyll upp med vatten så att torskkotletterna kommer att täckas
Servera torskenmedkokt potatis, skiratsmör, citronklyfta samt riven pepparrot och ev. Kokttorsk. lägg torskenmed lite skiratsmör i botten i en ugnsfast panna och strö över lite salt samt peppar
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torskenoch lite dill på uppvärmda tallrikar
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, broccolin, torskenoch lite dill på uppvärmda tallrikar
Ta upp torsken, salta och peppra och lägg den i en ugnssäker form smord med lite rapsolja. Pressa potatisen, riv pepparroten fint, värm upp smöret försiktigt och fördela dem, räkorna, torskenoch lite dill på uppvärmda tallrikar
800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.