Det finns massor med god snabblagad mat som tex den här torskrätten som jag gör rätt så ofta. Bara till att blanda ihop matlagningsgrädde med tex en smaksatt philadelphiaost (denna gången blev det tomat- och pesto), riv i lite citronskal och krydda med en god fiskkrydda, häll sedan blandningen över fisken (som kryddats med salt och peppar) i en form, tillsätt lite grönsaker som tex tomateroch spenat
Servera medkokt potatis. Enkel och god torskmed få ingredienser som dock kräver rejält med salt. Smaka av med salt och peppar och lägg på tomater i små bitar
Servera medkokt potatis, pasta eller ris. kokt potatis, ris eller pasta och grönsallad. Bred på en klick tomatpuré, fördela sedan spenaten och toppa medtomatskivor
Börja med att koka upp vatten och kryddor. Handla skulle jag också ha behövt göra, men bilen är fortfarande inte vinterskodd så jag tror jag väntar till efter lunch med att åka iväg till affären
KoktTorskmed Pepparrotssmör. Kokttorsk låter väl kanske inte som en riktig delikatess för en del. Låt dra ett par minuter, vänd försiktigt torskenmed en stekspade
4 600 g torsk 900 g fast potatis 2 ägg 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 1/2 dl vatten 1 fiskbuljongtärning 1/2 kruka dill salt och vitpeppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 bitar torsk, cirka 140 gram styck. 2 dl strimlade soltorkade tomater i olja. 12 potatisar, gärna delikatesspotatis som sparrispotatis med fint skal du kan koka utan att skala
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.