Skär kolan i fina bitar. Rör om med en visp mellan varven. Bryn smöret i en kastrull. Koka sedan kolan på medelvärme tills den har en temperatur på 124 grader, eller gör ett kulprov (se hur du gör i filmen). Lägg ett bakplåtspapper i en form som är cirka 25 × 30 cm och häll ut kolan tunt. 200 g smör. ev 1 tsk havssalt, att strö över. 200 g smör 2 dl vispgrädde 2 dl strösocker 1 dl farinsocker 1 dl glykos 0,5 dl vatten ev 1 tsk havssalt, att strö över
Till denna fina och köttiga firre serverades grön sparris, bryntsmör och rikligt med pepparrot. Lägg upp fisken på en plåt och omge den med grov skuren lök samt morot och häll på en skvätt vin samt peppra
Klä önskad form med bakplåtspapper så den är redo. Ta en tjockbottnad kastrull o smält smöret där i. Blir kolan hård men tuggbar när du testar smeten så är de klart
500 g mjölk 500 g grädde 50 g glykos 125 g strösocker 125 g mörkt muscovadosocker 240 g äggula 1,5 gelatinblad 30 g smör, brynt 7 g salt 2 dl valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.