Idag har jag och tjejerna testa att göra chokladbollar med dumlefluff. Koka upp vatten i en kastrull, låt sjuda, lägg i grädden i en värmetålig skål och ställ på vattenbad över kastrullen, värm upp lite, lägg i all dumle i grädden och låt stå utan att koka rör om då och då tills all dumle har smält i grädden
Hallon- och. Plocka upp gelatinbladet och låt det smälta in i bär- och äggsmeten medan du rör om. Vispa grädden medelfast och blanda med den svalnade bär-smeten
(Kan även göras dagen innan och förvaras i plastpåse. Sen ett lager kaka till, chokladpudding och avslutar med vispgrädde och garnerar med resten av centerna
Kola och Hallonpaj toppad med maräng och färska hallon, en riktig hallondröm. Inspirationen fullkomligen blomstrar här som ni kanske märkt, jag fullkomligen älskar att stå i köket och förvunna in i min fena lilla kreativa värld
då var receptet glutenfritt men jag körde det med gluten och gjort några små ändringar. Då börjar vi med botten rör smör,salt och florsocker mjukt blanda sedan i ägget rör till en jämn smet
Igår stod vi i köket tjejerna och jag och gjorde knäck, kola och clementinkonfekt. Sen vill man ju fota allt gott vi har gjort och det är inte det lättaste när det är så dåligt med dagsljus
Gjorde en citron- ochchokladpaj, receptet hittade jag här. Härligt att se barnen leka och ha roligt, barnen har känt varandra hela livet och leker så bra tillsammans
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.