Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfett. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och matfett. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten och rör om
Blanda philadelfiaosten med 2 msk strösocker - rör till blandningen är ljus och luftig. Blanda ihop vetemjölet, strösocker, kakao, bakpulver och salt i en stor skål
Ugn 225º. Fluffen måste göras dagen innan, ska stå i kylen över natten. Värm grädden till den nästan kokar, rör ner dumlekolan som du har hackat i mindre bitar
Smält smöret i en kastrull på svag värme. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner det smälta smöret. Rör ner mjöl, kakao, vaniljsocker och salt i en bunke för att sedan hälla över blandningen i ägg och socker smeten
Super saftiga och goda kolamuffins som kan varieras och fyllas i oändligt många varianter. Just nu är det bär säsong och eftersom jag och barnen har varit ute och plockat blåbär och vildhallon så valde vi att fylla våra kolamuffins med bär
I förrgår blev det experimentbak. Dvs, jag testade på ett recept som helt och hållet var mitt eget. Det resulterar ibland i något väldigt gott - och ibland i något som kanske hamnar i soptunnan, hahah
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret. Börja med ytterst lite smör under kraftig omrörning. Var noga, annars skär det sig (muffinsarna blir goda ändå)
De här muffinsen kallas också kolamuffins eller muffins med dumlekola. Ingredienser, ca 15 muffins. 100 gram smör eller margarin1 dl mjölk2 ägg1 ½ dl socker2 ½ dl vetemjöl1 tsk bakpulver2 msk kakao1 tsk vaniljsocker1 msk potatismjöl1 påse dumlekolorEv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.