Vispa ihop smör och strösocker med elvisp. I receptet stod det 12-14 kakor, så jag gjorde dubbel sats och här står jag nu med 88 kakor. 0,5 g saffran med 1 tsk starksprit
Mintchokladkaka medpolkaströssel 10 bitar 200 g rumsvarmt smör4 dl strösocker4 ägg3 dl vetemjöl1 dl kakao1 tsk bakpulver1 tsk vaniljsocker100 g mörk choklad med mintcrisp100 g krossade Mariennekarameller1 msk smör2 msk ströbrödGlasyr. 100 g mörk choklad med mintcrispGarnering. 1 dl grovt krossade polkagrisarVispa smör och socker pösigt med elvisp. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, cirka 20 centimeter i diameter
Bred ut allting på en plåt med bakplåtspapper så att det blir ett tunt lager choklad. Strö polkaströssel över chokladen och låt stå kallt tills det har stelnat helt
polkaströssel. Härligt chokladiga och med en touch av polka. polkaströssel. Lägg smör och mörk choklad i en värmetålig skål och ställ den över en kastrull med sjudande vatten tills det smält
Har även polkaströssel som jag blev lite sugen på att testa något med. Pimpade dem med saltströssel som jag köpt för ett tag sedan men inte kommit till skott att använda
Minchokladkaka medpolkaströssel. Men det behöver man inte bekymra sig om så mycket, för COOP har i samarbete med matinspiratören Sara Begner tagit fram en hel receptbroschyr med massa läckra rätter inför årets Melodifestival
Tidigare har jag gjort dem med lakritsströssel och polkaströssel. Chokladkolasnitt med karamellströssel som jag gjort förut och Havrekakor som var ett helt nytt recept för mig som jag hittade på bloggen Söta Saker
Toppa med resten av kokosen och strö över lite polkaströssel. Snöflingor med lite rosa i. Vispa länge med elvisp tills det börjar likna lätt vispad grädde
Det blev verkligen gott medpolkaströssel och om jag gör dessa igen ska jag nog testa att tillsätta några droppar pepparmyntsolja för att riktigt få till mintchokladsmaken
chokladsnittar medpolkaströssel. På eftermiddagen började vi med fikabuffé med bullar, kakor och tårta och när sen en av gästerna dök upp så det var lite sent med fika och lite tidigt för middag dukade jag upp lite ost o kex och bjöd på ett glas rosévin i solen i väntan på maten
Vispa smör och socker pösigt med elvisp. Smörj och bröa en rund kakform med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter. 100 g mörk choklad med mintkrisp. 100 g mörk choklad med mintkrisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.