3. Gör så här. 1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker poröst. 2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem och sirapen till smörblandningen
Kärt barn har många namn. ). Igår bakade jag denna klassiker kolakakan. Bakade även jättegoda brownies, men det receptet finns redan i kategorin Brownies och kladdkakor
Inget husk och inget xantangummi i de här glutenfria kolasnitten. Inspiration till kakorna fick jag av svärson Anders, som hade bakat kolasnitt till Lilla I
1130 g strösocker (1,5 dl). 1300 g vetemjöl (5 dl). 1200 g smör, rumstempererat 130 g strösocker (1,5 dl) 40 g ljus sirap (2 msk) 10 g bakpulver (2 tsk) 300 g vetemjöl (5 dl) 10 g vaniljsocker (1 msk) 110 g daimSätt ugnen på 175 grader, varmluft. Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg
Tex. Dessa kolasnittar är lite sega och mycket goda. Till 35 kakor behöver du. Skär längderna i sneda bitar (35 stycken) så fort du har tagit dem ur ugnen. vid 35 bitar så blir en bit 2 smartpoints. 1 pp/kaka vid 35 stycken. 35 stycken. 35 bitar s. 35 stycken
Rulla ut degen till 3 drygt fingertjocka längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Rör rumstempererat smör och socker poröst, gärna i matberedare
Visst är det himla bra att det går att göra kolasnittar mer hälsosamma än vanligt. Kolasnittar - 10 snittar. 1/3 tsk bakpulver. Kolasnittar - 10 snittar. 1/3 tsk bakpulver
Underbart sega och lättbakade kolasnitt med smak av kola och vanilj. Kolasnitt. Det här är en av mina absoluta favoriter bland småkakorna och jag gör dem jätteofta i olika smaksättningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.