Idag tänkte jag servera det tillsammans med en god rotfruktsgratäng. Skölj av köttet med vatten och knid in rikligt flingsalt, chilipulver och svartpeppar runt om köttet
Sjukt trött har jag landat mätt i soffan med ett glas rödvin. Lång tid men minimalt med jobb. Bara att blanda såsen och lägga den tillsammans med en köttbit i en gjutjärnsgryta, sätta in den i ugnen på morgonkvisten på låg värme och sen göra vad man vill resten av dagen för att sedan komma hem på eftermiddagen och plocka ut grytan
Ni som inte hört talas om denna rätt förrut så är det helt enkelt en bit fläskkött som täcks med en marinad och tillagas i ugnen på svag värme lääääänge så det blir otroligt mört att man bara drar isär det
Smörj en liten gjutjärnspanna med lock. Gnid in fläskkarrén med denna. Det ska gå att dra ut köttet lätt med hjälp av gafflar (Går det inte så ställ in den en timme till)
Är det inte så mycket vätska struntar du i det och kör med locket på. Ta då två gafflar och dra isär det fint, blanda runt med såsen och servera sedan med valfria tillbehör
Stick en massa hål i köttet med tex. Blanda samman sockret med kryddorna och massera in i köttet. över köttet med gladpack och lägg köttet i en stekgryta med lock eller en
Har hittat många recept med vildsvinskött, inte för det spelar någon roll egentligen. Alla recept med fläskkött kan i princip användas, men det är ändå kul att leta efter recept anpassade till just den "lilla" vilda grisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.