Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
30 st ungefär. Ingredienser. 200g mjölkchoklad alt mörkchoklad. 200g vitchoklad. 2 dl polkagrisar. Gör så här. Krossa polkagrisarna i en mortel alt hastigt i en mixer
”Dessa små fåglar plockas, svedas, urtagas, vingarna afhuggas och de sköljas, uppsättas som en annan fågel samt brynas i smör, hvarefter de spädas med spad af halsar och karfvar, hvilka koka i mjölk
Jag har det stora nöjet att via mitt jobb träffa en kock/konditor som är mycket duktig. Häromdagen började vi prata brödbakning när vi fikade tillsammans och det var intressant
Glöm det där med att köpa pepparkaksdeg. Att göra egen deg till pepparkakorna är enklare än du tror. Allt rörs i ihop i samma gryta på spisen och sedan får degen stelna i kylen
Man ger och man får. Jag har ett cyniskt sätt att se på kärleken. Jag hyllar den, men menar att det i slutändan handlar om att tillfredsställa sig själv, om det egna självförverkligandet
I lördags knatade jag förbi Dennis kött med siktet inställt på entrecote eller biff eller nåt sånt, men väl där föll min blick på denna exceptionellt vackra högrev och jag kunde inte motstå den
Jan Hedh har skrivit boken "Bröd" som inspirerat mig att börja baka riktigt goda bröd. Glöm bröd med 50 g jäst och 5 dl degspad som ska jäsa en halvtimme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.