Potatis och ryggbiff, det får ni lista ut själva Men lova mig att ni gör detta…. Skiva rödlöken och låt den svetta ihop med det skivade baconet och vitlöken i en kastrull
Krydda med flingsalt och svartpeppar. Fräs finhackad chili och pressad vitlök i olivolja och smör. Servera ryggbiffen med klyftpotatis, bearnaisesås och sallad
Putsa biffen fin och torka av den. Salta och peppra. Tillsätt strösocker, rött vin, kalvfond och vatten. Sila bort löken och tryck ur all vätska ur den genom en finmaskig sil
Blanda sedan med olivolja, citronskal och citronjuice. Lägg potatisen på en ugnsplåt, tryck till varje potatis med en gaffel så den ”öppnar sig” och går sönder något, men försök att hålla den hel så den inte faller isär
Skala och dela rotfrukterna till valfri storlek och blanda med olja, rosmarin, timjan salt & peppar. Stek upp spetskål, trattkantareller och purjolök i massa smör och pressad vitlök
Helstekt ryggbiff med grönsaksmix och parmesanPortioner. Parera ryggbiffen fri från senor, salta och peppra rikligt runt om och ge biffen en fin yta runt om på grilljärn
Putsa ryggbiffen och stek den gyllenbrun runt om i en stekpanna. Salta och peppra. Skala potatisen och skär i tre mm tunna skivor men så att de håller ihop i bottnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.