Korienderkryddad kyckling i libabröd med magnosalsa och vitlökscreme
Hemma på min gata
Hemma på min gata
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Mangosalsa
  • 1 st tärnad röd paprika
  • 2 st tärnade tomater
  • 1 pkt tinad frusen mango
  • 0,5 ask tinad frusen koriender
  • 1 st lime (finrivet skal och saften)
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 2 krm salt
  • Blanda ihop alla ingredienserna i en skål och ställ på bordet.Vitlökskräm
  • 2 msk olivolja
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl rysk yoghurt
  • Värm oljan och rör runt vitlöksklyftan tills vitlöken blivit gyllene då vänder du ner allt i yoghurten.
  • Kyckling
  • 600 gram strimlad kycklinglårfilé
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk socker
  • 0,75 tsk salt
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • Krydda kycklingfilén och stek den i lite olja på medelhög värme 5-6 minuter tills den är färdig.
  • 3 msk vatten
  • 0,5 ask tinad frusen koriander
  • Häll i vattnet och låt koka upp, dra sedan av från värmen och vänd ner koriandern.
  • Servera med skivad röd lök och liba bröd.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.