Hela kornkärnor är ett riktigt superlivsmedel när det gäller mättnad. Här får du ett recept på Kornbröd som är ett väldigt gott och saftigt bröd som mättar väldigt bra och får fart på magen
Nu har jag provat ett bröd från Pain de Martins blogg, ett grovt sådant med tranbär. Skållningen gjordes med kaffe, en annorlunda skållningsvätska eftersom jag annars använder kokande vatten
Fyllde på med200g Vatten500g Vetemjöl20g SaltBlötläggning1dl Kornkros1dl Vatten20g HonungBlandade ihop och lät stå i 1 timma (dessvärre lite varmt i köket så jäsningen kom igång inte superbra) men därefter arbetade jag degen smidig(blev inte helt nöjd med konsistensen) men hoppades det skulle bli ok, blandade i blötläggningen och lät den jäsa ca 1 timma i tätbunke vek den lät den jäsa ca 2 timmar vek den igen
Fantastiskt gott, saftigt med en speciell smak. Igår var jag hos min gudmor och gudfar och fick lära mig att baka kareliskt kornbröd, som bakas ofta här i trakterna där vi bor
Blanda i oljan och arbeta degen smidig med en trä/plastgaffel. För att laga Indiskt kornbröd utan jästRosta kornmjölet på svag värme i en stekpanna tills det börjar skifta färg
Tre olika varianter på snittar med dill märkte jag att det blev, när jag var färdig. Till crostinin använde jag Fagerudds helkorns minibaguetter, som är helt acceptabla, men oj vad vi saknar Karins bröd och önskar hon sku kom hem från Frankrike och baka lite till oss
Snart gör jag nytt försök medhelkornen, kokar dem. Jag skulle ju ha bakat rågbröd med hela rågkärnor i helgen, men rågkärnorna i min skållning var fortfarande hårda som stenar när det var dags att baka, så istället använde jag surdegen till ett annat rågprojekt som min kompis Lars efterfrågat
Jeg pleier å bruke det til matpakkebrød, og det er spesielt godt med brunost. Ha aprikoser, rosiner, brunt sukker og hvetehelkorn i en gryte og tilsett appelsin- eller eplejuicen
Jag fastnade för ett recept på kornbröd som jag precis tagit ur ugnen. Igår köpte jag Linnéa Seidels bok som ges ut i samarbete med Aftonbladet och Tasteline
PotatisrieskaRieska var ursprungligen ett ojäst kornbröd. Servera rieskorna varma med smör. Efter potatisens intåg på 1700-talet började man även göra rieskor med potatis som grund
I går gjorde jag ett nytt försök med kalljästa tekakor och resultatet blev mycket bättre, i receptet har jag använt druvskalsmjöl (skall försöka få in det i Chocodelis webbshop under våren), men det går att byta ut mot majsmjöl
Jag fick då inte vätska kvar i bunken med blötläggningen som vid första bakningen. Jag använder degblandare när jag bakar brödet men det går för hand också med lite armstyrka
Det här är ett bröd från Pain de Martins blogg, ett grovt sådant med tranbär. Skållningen gjordes med kaffe, en annorlunda skållningsvätska eftersom jag annars använder kokande vatten
Pressa i vitlöken, häll i dinkelkornen med sitt kokvatten, resterande buljong och timjan. Smaka av och krydda soppan med salt och peppar, garnera med färska örtkryddor eller finhackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.