Snitta falukorvenoch lägg i en ugnsform. Lägg bredvid korven i formen. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar
Servera med blomkålsstuvningen och nypotatis. Tillsätt smör, muskot, salt och peppar. 1salt och peppar. 14 st korv. 11 st blomkålshuvud cirka 750 g 4 dl mjölk 3 msk vetemjöl 1 msk smält smör (flytande) 1 krm muskot riven salt och peppar 0. 5 dl persilja strimlad 4 st korv kryddheta1 Dela blomkålen i buketter. 12 Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. 13 Dela korvarna på längden, eller skiva falukorv
Serverade blomkålen isärplockad med smöret, tomater och stekt kryddkorv av god kvalitet. Brukar inte ofta gå ordagrant på recept från kokböcker men den här gången gjorde jag det, nämligen helstekt blomkål med kapris, salvia, citron och brynt smör från ”Myllymäki Grönsaker – Tillbehör & Garnityr”
Mosa potatisen, ha i smöret, varm havredryck och vispa till ett fluffigt mos, smaka av med salt. Servera och toppa allt med en blandning av hackad persilja, rödlök och rostad lök
Två härliga korvaroch massor av potatismosmed ketchupgrädde - dags att äta. Det går nog till ochmed att använda falukorv, genom att dela den på längden till exempel och sedan klicka blandningen ovanpå
Servera med en fräsch sallad. Skär korven i tärningar och bryn lite lätt och ställ åt sidan. Rör ihop senap, paprika, salt, peppar, tomatpuré och crème fraiche
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.