Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Kanske är det för att det är mjukt och saftigt med en krispig yta. Brödet är klart när det har en krispig yta och känns stumt när du ”klappar” på det på ovansidan
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Jag bestämde mig alltså för att försöka baka ett eget glutenfritt hårt bröd med bara äkta, naturliga ingredienser
Här kommer min version av Glutenfriaoch nu även mjölkfria frallor med aprikoser och honung. Och Njuter av ett saftigt och gott nyttigt bröd, gärna med en kopp te till
- Korvbröd (klick). Vispa äggen och blanda tillsammans med mjölken. Toppa med valfria frön. Ha sedan i dom torra ingredienserna och blanda till en slät och jämn smet
Bönor gör det glutenfria brödet saftigt. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Använd en degblandare eller vispa med elvisp tills allt gästen är noga fördelat i degen. Blanda physlium husk, linfrön och sesamfrön i en bunke och häll över det kokande vattnet
Då får vi ett bröd med protein också, och det smakar lite mer surdegsbröd. Tofu med spenat. ) igen från bloggen "blomsterochbakverk", men har bytt ut rismjöl mot sojamjöl och kikärtsmjöl
Blanda de torra ingredienserna för sig och degvätskan med jästen för sig. Jag köper ibland durramjöl från ”Friends of Adam” och senast köpte jag även glutenfria havregryn
Cashew och daddelbröd, toppat med dubbelstekt ägg och hampafrön. Lukten av nybakat bröd sitter ännu fastetsat i mitt år, så mycket tid spenderades med detta bröd under morgonen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.