Toppa medkorvblandningen. Strimla korv, lök och champinjoner. När den är mjuk mosar du potatisen med gaffel eller pressar och blandar med lite varm mjölk och en klick smör
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Jag tog broccoli istället för blomkål till moset. Mixa med resten av ingredienserna och smaka av med salt och peppar
mosa potatisen, ha i smöret, varm mjölk och vispa till fluffig, smaka av med salt. Undertiden, hacka savojkål och blanda den med senap och creme fraiche, smaka av med salt
Toppa medkorvblandningen. Strimla korv, lök och champinjoner. När den är mjuk mosar du potatisen med gaffel eller pressar och blandar med lite varm mjölk och en klick smör
La dem i ett durkslag och när blomkålen och broccolin var klara hällde jag dem i ett durkslag men lät vattnet rinna ner i skålen med kålen och rättikan så att de ”slakades”
Korven kunde ju inte jag påverka men moset fick godkänt. Gårdagens korvmiddag blev väl lite sisådär. Blomkålsmoset blev mycket lyckat så jag delar gärna med mig av receptet
Snitta falukorven och lägg i en ugnsform. Det blir många enkla och lättlagade maträtter nu i december, varvat med julinspirerade nyheter och gamla godingar
Toppa medkorven. Alsace ligger granne med Tyskland. Skär korven i skivor. Den vanliga varianten blir ofta lite trist, men med vitt vin i såsen får den en välbehövlig smakskjuts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.