700-800 g
wienerkorv (eller annan korv med hög kötthalt)
Tysk potatissalladca 1 kg färskpotatis 2 rödlökar 2 klyfta vitlök ca 1,5 dl olivolja 1 dl vatten ca 1 dl vitvinsvinäger (eller äppelcidervinäger) salt (efter smak) peppar (efter smak) ev 3 msk kapris färsk timjan (eller oregano efter smak) salladslök, finstrimlad , ev (eller några finstrimlade stjälkar från färsk lök)
Börja med att tvätta o ev skrubba färskpotatisen. Denna potatissallad är ännu bättre dagen efter, kall, när den stått och gottat till sig över natten så allt beror på om man vill ha varm sallad eller kall
Då passar väl en kryddig chorizo och en potatissallad bra. Såhär gör du den godaste potatissalladen. 4 port½ kg kokt potatis av fast sort skuren i tärningar1 finhackad rödlök1 äpple i tärningar 1 päron i tärningar1 ½ dl matyoghurt 2 msk majonäs½ msk dijonsenap1 msk pressad limesaft1 stor msk mango chutney1 msk äpplemosServera medkorv, kött, fisk, kyckling eller något annat
Sockret ger i kombination med vinägerna en litesöt-sur smak. Skär den varma, kokta potatisen i bitar, blanda med en knippafinhackad dill och finhackad gul lök och häll på den varma såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.