Tvätta och skär potatisen i mindre bitar. Lägg potatisbitarna i en ugnsfast form och ringla över olja. Salta och peppra efter smak och blanda om ordentligt
Godmorgon, ny vecka nya möjligheter och solen strålar idag. Tänkte jag skulle starta dagen med att bjuda på en enkel och väldigt god broccoligratäng med stark korv och bacon
Somliga rätter sätter sina minnesstämplar extra hårt i den där delen av hjärnan som samlar på matminnen och man glömmer dom aldrig, vissa för att dom var smarriga och vissa av precis motsatt orsak
Jag gjorde lite bbq häromdagen och ville ha lite tilltugg innan själva bbq-festen kom igång. Inspirationen kommer ifrån skotska ägg men jag bytte ut äggen mot ost och jalapeno
Igår kom jag på att jag måste göra hemmagjord korv och nu är jag inne i ett korvstim. Gårdagens Texas Hot Links blev sjukt goda och eftersom jag fick fjälster över bestämde jag mig för att göra mer korv idag
Skala och slanta upp morötterna & korv och fräs dem. Vänd ner tomatpure under omrörning och häll i vatten, låt sjuda upp tillsammans med köttbuljongerna
Skala och skiva potatisen i jämntjocka skivor, alternativt stavar om så önskas. Varva potatis och kött, salta och peppra lite på varje lager, och se till att både börja och avsluta med potatis
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. 11 msk färsk timjan Hacka samman smör och allt mjöl till en smulig massa, gärna i matberedare. Nagga degen och ställ kallt i 30 minuter. 1 3 Skala och skiva löken, skölj och strimla purjolöken. 1Skär baconet i bitar och stek det i knaprigt. 1Vispa upp äggen och vispa i salt, peppar och timjan. Häll över osten och grädda i ugn, 225 grader, cirka 20 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.