Blanda samman majonnäs, kesella, rödlök och dill, smaka av med pepparrot och citron. I dag tänkt vi slänga in ytterligare förslag på smarriga drinktilltugg och förrätter, dels en räkröra som kan serveras på flera olika vis, och dels dom där ostpuffarna som vi skrev om på självaste lillejulafton
Förra helgen bakade jag en sats medkorvbröd, perfekt till korvgrillningen. Korv med bröd. De korvbröd som blev över la jag i frysen så att jag kan ta fram dem när det är dags för en äventyrsdag
Igår firades Rolfs farsdag, av barnen med den årliga skogsmyset och korvgrillning. Tänkte lämna över korvbrödsreceptet till er, så även ni som äter mjölfritt kan fortsätta grilla korv
Forma bitarna till avlånga bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Arbeta degen smidig med elvispens degkrokar eller i köksmaskin, ca 10 minuter
Smaka av med salt och peppar och blanda i räkorna. Skala och hacka löken fint och tärna gurkan. Blanda crème fraiche, pepparrot, dill och senap och rör i gurkan
Lägg upp i martiniglas och toppa med skalade räkor. Toppa eventuellt med lite rom och dill. 1Räkröra2 avokado 225 g mango 0,5 tsk chilipulver 1 tsk lime 500 g räkor. 1Ostflarn4 msk VästerbottensostMixa avokadon med mangon och smaka av med lite limesaft och chilipulver
En härlig hälleflundra kombineras med de två givna tillbehör i form av skirat smör och pepparrot. För en ytterliagre dimension på rätten serverades den medmed en krämig rärkröra
Den här blir god att ha t ex som fyllning i tunnbrödsrullar, omelettrullar eller kanske i krustader. 1,5 dl creme fraiche1 burk räkor3 msk pepparrotsvisp1 hårdkokt äggsalt och pepparcitronsaftSkala ägget och hacka det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.