Skala potatisen och morötterna, skär dom ibitar och täck med vatten. ½ huvud vitkål. Låt koka ca 20 minuter. Skär även vitkålenimindrebitar, lägg i grytan och låt koka i 15 minutertillsammans med buljongtärningar och kryddor. Skiva korven och dela den, lägg över i grytan och låt den koka med i ca 15-20 minuter. 1 falukorvsring. 10-15 potatisar. 2 tärningar grönsaksbuljong. Vatten så det täcker potatis och morötter ca 1-1,5 liter
Varva allt i en smord ugnsform. Krämig, smakrik och barnens favorit. Så därför tycker jag det är kul och spännande att testa olikavarianter på gratänger
Snabb och enkel lax får man genom att stoppa den iugnen med ett täcke av creme fraiche. Blanda creme fraiche, fetaost, salt och peppar till en smet och bred över laxen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.