Korvlåda med grönsaker och ägg
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Korvlåda med ägg 4 port 4 färskkorvar av valfritt slag
  • 2 zucchini i halvmånar
  • 1 aubergine i grova träningar
  • 6-8 färska tomater beroende på storlek, klyftade
  • 1 röd paprika, grova tärningar
  • 1 liten schalottenlök, klyftad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • ½ citron, rivet skal och lite saft
  • 4 ägg 200 g fetaost
  • olja
  • salt och peppar
  • färska basilkablad
  • Fräs grönsakerna och löken i rikligt med olja och lite pressad citron.
  • Lägg över röran i en ugnsfast form, krydda och riv över citronskal.
  • Stek korvarna tills de är klara och lägg över dom i formen.
  • Knäck äggen ner i formen och smula över fetaosten.
  • Ställ formen mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter tills vitan stelnat men gulan är lite rinnig fortfarande.
  • Strö på basilikabladen och servera.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.