I helgen stoppade vi korv. Eller vi och vi, det var till 100% ett Olof-projekt. Han hade gått runt och ruvat förra veckan på sina korvplaner och skaffat fjälster och allt, och i lördags slog han på stort och malde kött och gjorde egen finkorv
Jag gjorde även ett försök till korvstoppning förra året men kan inte riktigt tycka att den föll ut som jag hade hoppats så nu så här i novemberrusket tänkte jag passa på att prova på den klassiska julkorven, den som kokas
Men nu, över till den där korvstoppningen som skett idag. Vilken otroligt vacker första maj vi har haft här nere i våra krokar, solen har verkligen visat sej från sin bästa sida hela dagen och Mårtenssons är så tacksamma
Trä på fjälstret på korvhornet och kör igång med korvstoppningen. Inte för att det varit dåligt väder idag, tvärt om så har vi välsignats med solsken och blå himmel, men något strandväder har det inte varit
Åhhh ÄNTLIGEN kan jag ju bara säga så har jag fått det efterlängtade lovet på länge. Och det är ju inte vilket lov som helst utan det är ju faktiskt jullov
Min moster har ett rejält kök och är dessutom ägare av en köksmaskin, av äldre modell, med köttkvarn och korvhorn för korvstoppning, vilket är en förutsättning om man ska göra egen korv
Lägligt nog låg det två lammläggar och en fläskkarré i frysen, båda passar fint att användas till korvstoppning eftersom det oftast är bra med fett på just dessa bitar
Det jag hade glömt är att man vid själva korvstoppningen ska trä på HELA fjälstret på korvhornet. Läs alltså noga igenom mina instruktioner nedan innan du börjar med projekt korvstoppning
Korven vi använde var av lite blandad sort, vi hade några olika "slattar" i frysen över från Håkans korvstoppningar och valde chorizo och merguez, och naturligtvis kan ni även här blanda som ni vill
Sen väntar köttbullsrullning, rökt korvstoppning och helt säkert mer tillverkning av det mesta och ändå så är midsommar inte ens i närheten av julen vad gäller att vara en stor mathelg
KorvstoppningAlltid kul att testa nya saker och korvstoppning blev en ny erfarenhet. För någon helg sedan fick jag möjligheten att haka på ett skönt gäng foodies och viga en lördag åt att experimentera med mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.