Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen
Det här brödet bakar jag ofta nu när jag vill ha ett gott och lättbakat bröd. Men med några enkla medel blir det här både nyttigare, saftigare och mer hållbart
Mullbärs- och kokoskakor. Det här är en snabb- och lättbakad liten kaka som du enkelt "svänger ihop. Och sen ska det vara bra ingredienser av det nyttigare slaget
Tomt i skåpet och lördagsfika önskas. 15o g mjölkfritt margarin. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Förut – när båda barnen åt ren havre gjorde jag ofta en väldigt god paj som man kan variera alltefter smak och tycke
Rör sirap, det mjölkfria margarinet, salt och kanel till en pösig massa. Dessa härliga småkakor har lite pepparkakskänsla och slänger man i lite ingefära så kan man nog ha dem som hastpepparkakor (fuskpepparkakor)
Tillsätt äggen och avsluta med att hälla i det smälta mjölkfria margarinet. Har ett recept sedan tidigare på bloggen men här kommer ett till som jag tycker både är godare och enklare att göra
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.