Jag vet inte hur ofta jag får frågan vad ”man ska göra med laxen”. Visst finns det otroligt många goda recept, bland annat kan man ju hotta till laxen med chèvre, teryaki eller kanske saffran
Börja med att koka upp lagen. Ta upp färdigkokta kräftor och fyll på med nya kräftor efter hand. När alla kräftorna är kokta, kyl ner kastrullen med lag och låt sedan alla kräftorna svalna i lagen i ett dygn
Ta fram den största grytan du har i köket, den ska trots allt hålla ordentligt med mat. Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Jag tänker att ni är sugna på en kvällsmacka och tänkte tipsa om denna med vähääldigt mycket dill. Dels på grund av vad man åt dill med och dels för att det mesta som smakar mycket ligger i nja-facket redan från start
Det har varit ett långt blogguppehåll med fokus på annat än mat. Jag har mest ägnat mig åt jobb, sjuka husdjur, familjemedlemmar som behövt hjälp och korsord
Tips är att ta kastrullen och ställa i ett kallt vattenbad i vasken och spola med kallt vatten runt tills de svalnat tillräckligt för att ställa i kylen
Det här är inte första gången den här rätten är med på bloggen, men den är verkligen oväntat suverän och tål att påminnas om så här i squashskördartider
Värm hälften av oljan i en panna tillsammans med vitlöken, bryn på mellanvärme tills löken är svagt brun, tillsätt sen resten av oljan, grönsakerna, citronsaften och salta lätt
Koka upp vatten, salt, socker och dillkronor och koka i 10 minuter. Lägg i kräftorna och koka upp. Låt koka i 5 minuter och kyl sedan kräftor och lag snabbt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.