-D Jag är galen i kräftor och frossar i dem under den här perioden. Oftast köper jag frysta kräftor, men allra godast är förstås att köpa färska svenska kräftor
Skölj kräftorna i kallt vatten. Ta upp färdigkokta kräftor och fyll på med nya kräftor efter hand. När alla kräftorna är kokta, kyl ner kastrullen med lag och låt sedan alla kräftorna svalna i lagen i ett dygn
1 kg kokta kräftor (gärna tinade frysta). Först dela potatisarna i halvor. Ta fram den största grytan du har i köket, den ska trots allt hålla ordentligt med mat
Lägg i kräftorna och koka upp. Låt koka i 5 minuter och kyl sedan kräftor och lag snabbt. Förvara kräftorna i lagen i 1–2 dygn före servering. 1 kg kräftor
I fredags när vi käkade kräftor med familjen Ahlqvist gjorde jag en gudomligt god dessert. Hade tänkt göra den här desserten förra lördagen, men då blev det en chokladmousse istället
Sen fick jag med lite kräftor hem ifrån jobbet så det fick bli "förrätt". Jag tycker mest det är så jäkla kladdigt och man sticker sig på kräftorna så jag åt två stycken sen gav jag upp, Malin med
Grillade kräftor från Grillmat LCHF. Lägg kräftorna på en skärbräda med ryggen nedåt, ta ett stadigt tag om kräftan och klyv den på längden med en vass kniv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.