Oftast köper jag frysta kräftor, men allra godast är förstås att köpa färska svenska kräftor. -P Kräftor är gott som det är men ibland vill man komplettera med lite goda tillbehör
Låt pajerna svalna lite och garnera med crème fraiche, kräftstjärtar och dill. Pensla små formar typ mazarinformar, 6 cm i diameter, noga med smält smör
Ta fram den största grytan du har i köket, den ska trots allt hålla ordentligt med mat. Koka upp saltat vatten och i med potatisen, halverade citroner, korven delade i goda stora bitar och om du använder färska majskolvar så i med dom nu också annars kan dom vänta tills senare
Dax för lite kräftkalas då, passade på när syster med familj ändå var på besök. " Han var inte helt med på att man faktiskt skulle äta det där monstret som låg på tallriken
Dax för lite kräftkalas då, passade på när syster med familj ändå var på besök. " Han var inte helt med på att man faktiskt skulle äta det där monstret som låg på tallriken
Tror att det va en ostsås med kryddost, återkommer med den. Ha ju alldelens glömt bort att visa vad vi hade på kräftskivan som vi va på för några helger sen
) Jag gjorde en alldeles underbart god västerbottenpaj med kantareller i från vår svampjakt. Pajdeg2 dl vetemjöl140 g smör1 tsk ättikaFyllning4 st äggulor2 dl mjölk2 dl vispgrädde450 g riven västerbottenost1 gul lök + gräslökKantareller - mängd efter smaksalt, peppar & muskotTärna smöret finfördela med mjölet. Västerbottenpaj med mandelpotatis Västerbottenpaj med spenat & dragon 2 dl vetemjöl
Smaka av med salt och vitpeppar. Recept på olika tillbehör till kräftorSaffransmajonnäs - Insjö. Finhacka vitlöksklyftorna och, blanda med äggulor, dijonsenap och citronjuice
Tips på goda och enkla tillbehör till kräftskivan kommer här i alla fall. Kalla såser att dippa såväl bröd som kräftor i, tunnbrödssnittar medräkor och kräftor som är goda både till drinken och till att dryga ut kräftorna med
Vad som serverades var lax och räkormed paprika och minimajs i paket som gratinerades i ugnen. Häll lite olja på folien så att fisken och räkorna inte fastnar
En kräftfest med kräftsnittar, västerbottenpaj och så kräftor, förstås. Kräfttider är en anledning så god som någon annan till att ställa till med en liten fest
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
På bilden ser ni en enkel pasta medräkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.