Kräftpaj 4-6 personerPajdeg125 g rumsvarmt smör3 dl vetemjöl1-2 msk vattenHacka samman mjöl och smör, går bra i en matberedare, häll i vatten och jobba samman en deg snabbt
En god paj med underbar botten som har en tydlig smak av smör - precis som en riktig pajdeg ska ha. Fyllningen har en tydlig smak av kräftor och är bara så himelskt god
Mixa vetemjöl, dill och smör i bitar till en smulig massa i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt snaps eller vatten och kör tills det bildas en boll
Blanda ihop degen till pajskalet, gärna i en matberedare. Låt den vila kallt i 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i 10 minuter i 225º
kräftpaj, hummus, patéer och sallad. Igår testade vi ännu ett nytt rosévin, även detta från Julian Faulkners vingård i Provence, Jules Rosé IGP Méditerranée
3 dl vetemjöl125 g smör2 msk kallt vattensalt2 burkar kräftstjärtar i lag (170 g st. )1/2 purjolök1 dl klippt färsk dill1 1/2 dl grädde2 stora äggsalt, peppar, cayennepeppar efter smak, men jag tog aromatkrydda istället
En kräftpaj blir godast om man serverar den ljummen. I väntan på den njuter vi kräftpaj. Kräftpaj med dill västerbotten och bladspenat – recept 4 personer. Kräftpaj med dill västerbotten och bladspenat – recept 4 personer 250 g färdigkavlad smördeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.