Jag har tidigare gjort en glutenfri paj på samma pajbotten men med en lax- och dillfyllning. Som jag visade förut så bjöd jag bland annat på en matpaj på min födelsedagsmiddag som blev mycket uppskattad av mina kompisar
Enkel vegetarisk paj. Recept. Hade ingen aning om vad jag skulle göra med den och till slut slog det mig att paj är både enkelt och ruskigt gott och det visade sig bli en fullträff med allt som vi redan hade i kylen
Nedan recept härstammar från pärmen som jag fått låna av min goa vän Annelie - tyckte att pajdegen blev skitbra så den kommer jag att använda flera gånger
Lägg grönsaksfräset i det förgräddade pajskalet. Nagga pajdegen med en gaffel och låt vila i kylen ca 30 min. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10-15 min. Receptet gäller för 4 port 125 g Arla® Svenskt Smör 3 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning
Pajdeg. Lägg dem lite omlott som tegelstenar i pajskalet och lägg också i tomaterna. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter. Pajdeg1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl (50 g) flytande matfett 1 dl mjölk
Lägg skinka och grönkål i pajskalet. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen ca 10 min. Förväll den 1-2 min i kokande vatten, kyl den genast i kallt vatten. Grädda pajen i nedre delen av ugnen ca 35 min. Gör små portionspajer men sänk då tillagningstiden till ca 25 min. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Pajskal
Fördela spenat, lök och tomater i pajskalet. Klä en pajform, ca 23 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 35-40 min. Receptet gäller för 4 port 2½ dl vetemjöl 100 g Arla® Svenskt Smör 2 msk Arla® mjölk Fyllning
-. -. -. -. -. D. A. G. E. N. S. R. C. P. T. 1. 4. 2. 5. J. M. O. F. Y. L. I. n. p. a. j. (. q. u. i. c. h. e. ). ä. r. b. d. t. k. g. ö. s. f. o. l. v. m. ,. å. y. H. =. 6. 3. ½. 0. 7. V. K. B. é. 9. 8. 4 D. P A. d l. c m
Kom ju på att jag glömt visa er denna pajen jag gjorde för flera veckor sen. I receptet står det stora marshmallows och jag som vanligtvis inte köper marshmallows och inte har koll på storlekarna kan tipsa om att kolla så dom inte heter XXL för dom var visst väldigt stora
Jag lärde mig en sak om paj deg - om den smakar bra i bunken kommer den smaka bra även när man tar ut den från ugnen, speciellt om man inte har den i ugnen för länge
Tror jag smakade den här pajen för första gången hos min väninna och vet inte om det är därifrån jag fått receptet eller om jag hittade det på nätet sen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.