Låt pajerna svalna lite och garnera med crème fraiche, kräftstjärtar och dill. Pensla små formar typ mazarinformar, 6 cm i diameter, noga med smält smör
Är du liksom jag ute i sista rappet med att planera snittarna till nyårspartyt. Vi hade en vänfamilj på middag här igårkväll som fick proväta sig igenom dessa och bedöma om de kan följa med mig till det stora nyårspartyt imorgon
Rör ihop med Ph-osten. Finhacka rödlök & dill. Låt kräftstjärtarna rinna av & hacka i lite mindre bitar. Bred lite margarin på varje tunnbröd & fördela sedan röran på dom
Pensla hälften av filodegsarket med smör, vik över andra hälften och pensla även den med smör. Pensla 4 små cocotte- eller muffinsformar i aluminium med smör, tryck ner filodegen, låt lite sticka upp. 1/2 dl riven prästost (17%)
3 dl prästost. 5 dl vetemjöl 2 msk vatten Fyllning 1 st gul lök 1 st vitlöksklyfta 1 l färsk svamp 500 gram t ex kantareller och champinjoner 2 msk smör salt svartpeppar 1 tsk rosmarin 4 st ägg 3 dl grädde 3 dl prästost riven långlagrad Till servering bönsallad
Här kommer dagens smakrika, krämiga sallad fylld med godsaker. Annars tycker jag ni adderar lite matvete, lite bönor eller gött bröd som de här goda skurna bullarna med rågkross & groddar
Krydda med salt, peppar och rosmarin. Vispa samman ägg, grädde med lite salt och peppar. Fördela hälften av osten i pajskalet, lägg på svampfräset, häll över äggstanningen och avsluta med ett lager ost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.