4 portioner2 humrar, skal och kött1 msk smör1 liter fiskbuljong1 liten gul lökDet vita på en liten purjolök1 bit (ca 50 gr) rotselleri2 msk smör2 krm paprikapulver1 msk tomatpuré2 msk vetemjölvitt vin eller sherry efter smak2 äggulor1 dl vispgräddeGör så här
så snälla maila mig eller lägg in en kommentar på ert favoritrecept. I förra veckan innan premiären för vår ONSDAGSPASTA, slängde jag ihop en liten aptitretare, som blev grymt goda
Ta upp degen och dela i två lika stora delareller till bullar. Vallmofrö eller riven ost. Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö
2 msk smör2-3 finrivna morötter2 msk vetemjöl8 dl vatten2 grönsaksbuljongtärningar400 g kräftost2 dl creme fraicheNågon dl skalade kräftstjärtar eller räkorsvartpepparfärsk dill Gör så här
Servera grädde eller vaniljsås till. Man kan byta ut ananasen mot päron eller persikor om man så vill. Häll i gjutjärnspannan eller i en tårtform, ca 22 cm
Låt detta sjuda en stund tillsätt sedan räk eller kräftosten och peppar. Strö över dillen och vid servering tillsätt kräftstjärtar i soppan eller på tallriken
Här kommer ett jättegott recept på kräftsoppa som jag fått av min mamma nyligen. Det är väldigt enkelt och smakar lyxigt, trots att den faktiskt är riktigt billig att göra
Ett måste efter höstens kräftskivor är att koka soppa på skalen dagen efter. Det är nämligen en alldeles för ljuvlig chans för att låta den gå förlorad
Stick potatis och sill på tandpetare, klicka på crème fraiche och strö på hackad dill eller gräslök. Plockmat kan man verkligen variera i det oändliga, att låta säsongens utbud i affären styra valet är bara ett sätt att förändra
Ingredienser Portioner. 4 4 morötter 1 msk smör 2 msk vetemjöl 1 l vatten 1 hönsbuljongtärning 400 g kräftost (mjukost) 2 dl crème fraiche salt peppar Till servering 1 burk kräftstjärtar ev dill bröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.