Krämig örtpotatis med spenat
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg delikatesspotatis
  • 15 dl babyspenat
  • 11 st rödlök
  • 13 msk hackad gräslök
  • 12 st äggulor
  • 11 tsk pressad citronsaft
  • 12 tsk skånsk grovkornig senap
  • 11 st vitlöksklyfta
  • 11 dl hackad dill
  • 11 dl hackad persilja
  • 11.5 dl rapsolja
  • 11 msk vatten
  • 1 flingsalt
  • 11 kg delikatesspotatis 5 dl babyspenat löst packad 1 st rödlök liten 3 msk hackad gräslök Dressing: 2 st äggulor 1 tsk pressad citronsaft 2 tsk skånsk grovkornig senap 1 st vitlöksklyfta 1 dl hackad dill 1 dl hackad persilja 1.5 dl rapsolja 1 msk vatten flingsalt nymald pepparTvätta och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Låt kallna.
  • 1 Dressing: Mixa äggulor, citronsaft, senap, pressad vitlök, dill och persilja. Tillsätt oljan droppvis och mixa till en tjock kräm. Tillsätt vattnet. Smaka av med salt och peppar.
  • 1 Skär potatisen i bitar och vänd ner i dressingen.
  • 1 Vid servering: Vänd ner spenaten. Lägg upp salladen och strö över hackad rödlök och gräslök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.