Lägg lax med skinnsidan nedåt i en ugnsfast form. Krydda med salt och peppar. Häll av vattnet från potatisen och stöt eller vispa potatisen tillsammans med mjölk och margarin till ett mos
4 Fiskgratäng 600 g koljafilé eller torskfilé 2 tsk salt 2 krm finmalen vitpeppar 400 ml kokosmjölk (gärna extra krämig) skalet av 2 lime 1 tsk sambal oelek Tillbehör 4 port ris 2 lime delad i klyftor Wokade grönsaker 2 msk rapsolja 300 g strimlad pak choi 250 g broccoli (i mindre bitar och buketter) 2 strimlade salladslökar 2 krm salt 1 krm finmalen vitpeppar Lägg till i inköpslistan
– Jag gillar enkla recept med minimal insats i köket, säger kokboksförfattaren Anna Aobadia. Här är hennes supergoda recept på fisk med räkor och fetaost
Ta ut formen och garnera med räkor, rom, lök, dill och citron. Salta och peppra fisken. Gör potatismos. Koka potatisen mjuk, blanda ner resterande ingredienser och smaka av
Ett krämigt täcke av créme fraiche och philadelphiaost. Väldigt god fiskgratäng på lax och torskfilé. Toppat med broccoli, finhackad chili och riven parmesan
700 gram vit fisk – jag vet, det låter mycket med den liksom bara försvinner så god den är. 700 gram vit fisk – jag vet, det låter mycket med den liksom bara försvinner så god den är
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.