I söndags var det dags för matlådefix igen och den här gången blev det en krämig kycklinggratäng. Rör ner hackad basilika och smaka av med salt och peppar
Jag har ganska många rätter nu med tomater, basilika och mozzarella i mitt blogg-arkiv, men det är ju såå gott och det går alltid att variera lite till
Krämig fullkornsrispasta (glutenfri) med spenat, valnötter och basilika. Rör om hela tiden och tillaga tills att äggen har börjat stelna men fortfarande behåller en viss krämighet
Risotto är inte det enda sättet att ge ris en krämig konsistens. Här blandas ris (gärna råris för mer fibrer och mineraler) med en smakrik bönröra för att göra riset lite mer spännande
Här får ni min krämiga köttfärssås medbasilika. Jag har aldrig något speciellt recept på köttfärsås, utan varierar för det mesta med det som finns hemma
Lyft ur och lägg åt sidan medan du gör såsen. Ha ner strimlade, soltorkade tomater, sköljda kikärtor, grädde, rivet skal och saft från en citron samt basilikablad
Jag önskar innerligt att jag hade henne lite nämre, men eftersom det nu inte är så, så får man hålla kontakten via andra medel istället, och det funkar ju det med
8 bufféportioner 1 dl ättika (12%) 2 dl strösocker 3 dl vatten 3 dl lagerblad 10 kryddpepparkorn 1/2 aubergine (á ca 200 g) 1/2 rödlök 1 morot Basilika och dillsås 2 dl hackade färska örter (gärna basilika och dill) 1/2 dl växtbaserad crème fraiche 1 1/2 dl ägg- laktos- och mjölkproteinfri majonnäs ev 1/2 citron salt peppar Till servering knäckebröd Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Framåt småtimmarna blev jag hungrig och var jättesugen på Risotto med nån fisk i så jag plockade fram det jag hade i frysen och snodde ihop en god lunch som vi avnjöt i solen
Strö över de soltorkade tomaterna och basilikabladen eventuellt spenat om du vill prova med det. Till middagen så gjorde jag en vegansk "kyckling" gratäng som åts med mina traditionella grönsaker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.