Det är riktigt härligt att stå och röra i en gryta med så mycket goda dofter. Jag uppdaterar mitt gamla recept på het och krämig indisk kycklingsoppa på mitt vis , nu utan buljongtärning (alltså ingen glutamat)
4 4 port pasta, gärna penne 1 dl pinjenötter 1 gul lök 1 msk smör eller margarin 400 g fryst bladspenat 130 g pesto 2 1/2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 2 krm salt 1 krm peppar 250 g körsbärstomater Lägg till i inköpslistan
Smaksätt med salt och svartpeppar. Rör konstant tills soppan fått en krämig konsistens. Paprikan kan bytas ut mot tre morötter om man vill och så kan man smaksätta med andra kryddor som faller i smaken
Tillsätt tomatpuré och champinjoner och låt dem bryna med. Smaka av med salt och ev svartpeppar. Soppa är mättande och gott, jag älskar soppor av alla de slag
Prova med sticka. Ansa vitlöken och tryck till den med bredsidan av en kniv. Tag av från värmen och mixa med stavmixer direkt i grytan tills allt är sammanmixat
Servera med ett gott bröd. Koka i 30 minuter till tillsammans med kycklingklubborna. (Till 6 port. )3 kycklingklubbor2 morötter2 persiljerötter1 bit selleri (100 g–200 g)1 gul lök1 paprika2 burkar champinjoner1,5 l vatten1 msk smör/olja1 msk curry1 krm cayennepeppar• Koka kycklingklubborna i ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.