13-4 bitar
laxfile, skurna i grova tärningar 1 påse Abba Middagsklart, Citrongräs & kokosmjölk 1 burk Abba fiskbullar i buljong 2 dl grädde 1 knippe dill Purjolök salt o pepparHäll upp den färdiga såsen från Abba i en kastrull och tillsätt grädde. Häll i den tärnade laxen och låt sjuda i 5-7 minuter, häll av spadet från fiskbullarna och lägg dem i grytan mot slutet av tiden. Smaka av med salt och peppar och dekorera med några kvistar dill och purjolök över grytan.
Stek laxen på båda sidor på medeltemperatur tills den är klar. 14 laxkotletter à 150 g. 1Lax 4 laxkotletter à 150 g salt och citronpeppar 1 tsk olivolja 3 tsk smör
Lägg laxen i en smord ugnsfast form. 4 bitar laxfilé. Vispa ihop färskost, grädde, äggula och dill. Krydda med salt och peppar och häll såsen över fisken
Lägg laxen i en ugnsform. Häll gräddblandningen över laxen och gratinera i 200 grader, 15-20 min (tills laxen är genomkokt). Servera med ris och en god sallad 4 laxfiléer. 2-3 msk sweet chili sås (beroende på hur starkt man vill ha det)
Skär laxen i kuber. Lägg ner laxen och sjud under lock några minuter tills laxen är genomkokt. Jag lät den koka upp i lättsaltat vatten och koka ca 1-2 min innan jag hällde av vattnet för att den inte skulle bli för mjuk. Lax i krämig hummersås 4 port. 500 g laxfilé. 500 g laxfilé
Dela laxen i bitar och lägg över purjolöken. 600 g laxfilé. 1600 g laxfilé 1 st purjolök 150 g skalade räkor 3 dl vispgrädde 2 dl crème fraîche 0. 1Häll såsen över laxen och tillaga i ugn i ca 20 minuter
Skär den rökta laxen i småbitar. Tillsätt laxen och efter några sekunder grädden. Blanda ner i pannan med laxen, tillsätt Parmigiano Reggiano samt färskmalen svartpeppar och hackad dill
Skär laxen i portionsbitar och lägg sedan i ugnsfast form, gärna med bakplåtspapper i botten. Värm upp pastan i såsen och lägg på tallrik, lägg laxen ovanpå och servera med t
- billigare än MIO mattan. Krämiglax i örtsås PrintFörfattare. Var såååå länge sedan jag gjorde lax i ugn, så jag tog fram två paket laxfiléer från utefrysen i går
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.